Незалежний сайт Требухів - наш дім Вівторок, 23.04.2024, 21:44
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Важливі питання » Сесії Требухівської сільської ради » 42-а сесія Требухівської сільської ради 15.01.2015
42-а сесія Требухівської сільської ради 15.01.2015
Тертишник_ОлегДата: Середа, 04.03.2015, 01:34 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 56
Статус: Offline
    15 січня 2015 відбулось засідання 42 сесії 6 скликання Требухівської сільської ради .

На даному засіданні розглядались питання, як вже повелось, надання преміїї сільському голові і при цьому ненадання ніяких доплат чи премій вихователям дитсадка; передачу Будинків культури та дитсадків в управління, відповідно відділу культури та відділу освіти Броварської
РДА; затвердження батьківської плати за харчування дітей в ДНЗ "Ромашка"; внесення змін до бюджету; затвердження штату апарату сільської ради та виконавчого комітету тощо.

Також депутатами, шляхом подання відповідної заяви, піднімалось питання фальшування секретарем Куць Н.К., протоколу засідання 41-ї сесії Требухівської сільської  ради. Про це, а також багато інших цікавих  питань більш детально в даній статті.

Спочатку секретар Куць Н.К., маніпулючи тим, що є ніби-то якесь розпорядження в.о. голови Броварської райдержадміністрації Прянішнікової К.В., спробувала переконати депутатів, що у "нас немає іншого виходу" і необіхно передати Будинки культури разом із всім майном в управління культури Броварської РДА.
Насправді розпорядження Прянішнікової, вдійсності , м'яко кажучи - дивне.
Як на мене, то воно межує як мінімум із службовою недбалістю, а як максимум із кримінальною відповідальністю, пов'язану зі зловживанням службовим становищем.
Так, голова РДА  зобов'язує! голову сільської ради розпорядитись майном сільської громади і передати безоплатно основні засоби і матеріальні цінності, що фактично належать нашим жителям,  в розпорядження райдержадміністрації!!!
Як вам таке? Спочатку ми купуємо, будуємо, ремонтуємо, а потім бац... і передали комусь.
Мало того, виникає питання, по якому праву райдержадміністрація дає такі вказівки сільським головам, яких ніби-то вибирали люди? Це суперечить ЗУ "Про місцеві державні адміністрації"!
Виходить нам не депутатів, ні голів сільських рад не потрібно і обирати. А навіщо - вони ж, у нашому випадку -100%, виконують всі! вказівки "зверху". Прямо СРСР!

Ось саме розпорядження :



Але ж це не все !!! На цьому цирк не закінчується.
Наш сільський голова, виконуючи, як я розумію, усну вказівку, взагалі робить інший проект рішення сільської ради. В цьому проекті мова вже йде не тільки про Будинки культури. Він вже й дитсадки вирішив віддати!!!
І слова вживає зовсім інші. Мова вже йде не тільки про "основні засоби і матеріальні цінності", а загалом - про передачу всього майна!!!
Це не корупція ?
Ось який вигляд мав проект рішення, розроблений за участю нашого голови:



Думаю наш голова має хоча б знати, що означає слово МАЙНО?
А тому висновок такий - зробив він це навмисно, виконуючи усну вказівку "зверху"!!!
Таким чином, будь-яке майно, що належить громаді, з легкої подачі нашого голови, може бути передано стороннім особам, які ні копійки в нього не вклали...

Далі - відео, як це все хотіли проштовхнути. Нажаль немає ніякого бажання докладно коментувати все, що там відбувалось, оскільки просто бридко це все вкотре передивлятись. Скажу коротко і від себе особисто - невігластво, неосвідченність, блюзнірство перед "вищестоячим" якимсь керівництвом, прислужниками януковичів(одна із депутатів сказала - "то ж наказ президанта був!") тощо.

   У кого вистачить витримки це подивитись - до вашої уваги :



   На цій сесії депутатом Солодким Леонідом Івановичем також було підняте питання "необгрунтованої" суми аренди, сином нашого голови, теж депутатом - Васильєвим Ярославом. Виявляється він платить за аренду менше ніж арендатори перукарні, хоча площу займає більшу. Це і не дивно -він же синок голови :



Депутат Мельниченко Р.М. спробувала підняти питання облаштування зупинки в центрі села. Але, замість того щоб відповісти по суті, Васильєв спробував звинуватити мене .
Не вийшло :



Депутат Солодкий Леонід Іванович спробував попросити про надання премії чи доплати вихователям дитсадка. Виявляється вихователі отримують 1200 грн. заробітної плати. Уявляєте 1200 грн. і все - ні премій ні доплат.
В кінці 2014 року в дитсадку накопились кошти, щось біля 4500 грн. Замість того, щоб дати ці кошти вихователям хоча б у вигляді премії, перед Новим Роком по 200 грн., ці кошти були забрані сільською радою.
Як думаєте куди вони пішли і хто отримує премії щомісячно? Далі буде...



Як бачимо у Васильєва, главбуха Оснач Н.Д. і секретаря Куць Н.К. пропозиція грошової доплати вихователям викликала просто посмішку. І все ... більше нічого. Вирішили проігнорувати. Тому депутат Каленченко Станіслав Михайлович вніс вже повторно конкретну пропозицію - преміювати вихователів щомісячно у розмірі 25% посадового окладу.
Піднявся неймовірний крик і гам. Ніззя...
Васильєв відмовився ставити це питання на голосування.
А натомість, все ж доплату дали. Знаєте кому? Доплату дали завідуючій і бухгалтеру дитсадка . За що? За напруженність і складність у роботі! Цікаво - яка напруженність у бухгалтера дитячого садка ? Але їм видніше - "руководство"!



І нарешті, премія Васильєву .

   
Цьому, премію виявляється "положено". Причому щомісячно . Яка сума ? Як заробітна плата у двох вихователів дитячого садка. І це тільки премія, у розмірі 100% посадового окладу.

  Ніякі зауваження, що немає за що такому голові премію платити, до уваги не беруться.
   Питання преміювання сільського голови не було рекомендовано на засіданні бюджетної комісії. Там із 4-х членів комісії проголосувало 2 депутата "ЗА". Для позитивної рекомендації потрібно, як мінімум 3 голоси "ЗА".
Крім того, в порушення Закону України "Про місцеве самоврядування", а саме п.2 статті 59, секрктарем Куць Н.К. оголошено, що рішення прийнято.
   Саме порушення Закону полягало в тому, що за прийняття рішення має проголосувати більшість від ЗАГАЛЬНОГО  складу ради.
   Тобто, для нашої сільської ради, при загальній кількості депутатів 30, має бути 16 голосів "ЗА", для того щоб рішення було правомочним.
Наразі за премію голові проголосувало всього 11 депутатів.
    Ось імена цих депутатів, потрібно ж знати своїх героїв, щоб і на слідуючих виборах за них проголосувати, особливо вихователі дитячого садка :

1. Виборчий округ № 8 - депутат Велідченко Анатолій Іванович, вулиця Амбулаторна,Піонерська.
2. Виборчий округ № 15 - депутат Ігнатенко Валентина Миколаївна вулиця Броварська, буд.20,40,42 та Центральна, буд.5,7,8,16
3. Виборчий округ № 30 - депутат Ігнатенко Володимир Іванович вулиця Свердлова, Жовтнева,провулок Горького.
4. Виборчий округ № 9 - депутат Мельниченко Олена Василівна вулиця Лугова,провулок Луговий.
5. Виборчий округ № 12 - депутат Борисенко Ольга Петрівна вулиця Паркова, Броварська, вулиця Броварська буд. 21.
6. Виборчий округ № 7 - депутат Каленченко Оксана Володимирівна вулиця Садова з № 56 по № 81, Постишева, Мічуріна.
провулок Городчанський.
7. Виборчий округ № 6 - депутат Сом Ніна Федорівна вулиця Садова № 1-55. провулок Садовий
8. Виборчий округ № 26 - депутат Штакун Надія Павлівна вулиця Матросова № 1-78
9. Виборчий округ № 20 - депутат Куць Надія Костянтинівна вулиця Городня, Тиха,провулок Городній, Тихий.
10. Виборчий округ № 21 - депутат Оснач Наталія Дмитрівна вулиця Пролетарська,провулок Пролетарський.
11. Виборчий округ № 5 - депутат Корнійко Сергій Олександрович вулиця Ватутіна,провулок Ватутіна.




Таке рішенння не є правомочним, але серетарю Куць Н.К. на це плювати, якби тільки Васильєву премію проштовхнути.

І, на останок, депутатський запит, щодо фальсифікації секретарем Куць Н.К. протоколу засідання 41-ї сесії по питанню преміювання Васильєва та продаж "Старого ставка". Нагадаю, Куць Н.К.самовільно дописала по три голоса за кожне рішення, яке не пройшло.

Знову включилась палочка-виручалочка - Штакун Н.К. , відвернула увагу депутатів на інше питання.
І відповідь депутатм ніхто не дав.
Письмова відповідь, станом на сьогоднішній день, теж не надійшла, хоча пройшло вже півтора місяці.



Тертишник Олег
Прикріплення: 0046667.jpg (162.3 Kb) · 0162363.jpg (121.2 Kb) · 3327496.jpg (218.3 Kb)
 
Форум » Важливі питання » Сесії Требухівської сільської ради » 42-а сесія Требухівської сільської ради 15.01.2015
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Требухівська організація активістів © 2024

Вітаємо Вас.
Будь ласка, зареєструйтеся на нашому сайті, або увійдіть під своїм логіном. Можливо реклами буде менше :) .
Закрыть