Незалежний сайт Требухів - наш дім Неділя, 28.04.2024, 18:33
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Квітень » 10 » 35-та позачергова сесія 6-го скликання Требухівської сільської ради.
08:31
35-та позачергова сесія 6-го скликання Требухівської сільської ради.


     31 березня 2014 року о 17-00 годині в приміщенні Требухівської сільської ради відбулася 35 позачергова сесія 6 скликання Требухівської сільської ради. З усіх бачених мною, ця сесія виявилася найдовшою - майже п`ятигодинне засідання. Причина -  були присутні жителі села, яким сільська рада по декілька років не допомагає у вирішенні земельних питань. Але про все по порядку. Після оприлюднення порядку денного, слово надали бухгалтеру Требухівської сільської ради, яка звітувала про виконання бюджету за 2013 рік.





    Звісно, потрібно розумітися у всіх тонкощах формування бюджетної політики та бухгалтерської справи. Але, після перегляду звіту, виникає одне запитання: чому за минулий 2013 рік на Будинок культури с. Переможець було виділено з бюджету 295 018 гривень (приблизно по 25 тис. грн. щомісяця!), на сільську бібліотеку 112 207 гривень (приблизно 9 тис. грн. за місяць!), а на оздоровлення дітей в 14 разів менше - всього-на-всього 28 710 гривень! 
   І що  більше всього дивує - нікого з депутатів не зацікавило це питання! 
Можливо ми щось пропустили? Можливо на "посьолку" Будинок культури ні чим не поступається Палацу "Україна", а сільська бібліотека своїми фондами зрівнялася з бібліотекою Конгресу США? 

   Про кримінальні правопорушення за останні три місяці на території нашого села, звітував дільничний інспектор - Кулик Руслан.




  Те,  що правоохоронні органи знаходяться в скрутному становищі здогадатись не важко. Але щоб в такому, коли село, в якому повинно бути три(!) дільничні інспектори, має одного, який до того ж виконує аналогічні функції в сусідньому селі, а на роботі використовує власний автотранспорт, який заправляє за свій рахунок! І це в той час, коли голова сільради має в своєму розпорядженні службове авто і збирає гроші з односельчан на сумнівну "самооборону", яка не те, що не виконує функцію по підриманню громадського порядку в селі, а й сама його порушує! Крім того на пожежний автомобіль виділили 130 літрів бензину. КУДИ? 
 СКІЛЬКИ РАЗІВ ЦЕ АВТО ВИЇЗДЖАЛО І КУДИ ?

 Третій пункт - затвердження програми соціально-економічного та культурного розвитку села на 2014 рік. Доповідає секретар сільської ради - Куць Надія Костянтинівна.


 Власне кажучи, за останні п`ять років в цій програмі нічого не змінилося: дитсадок ремонтується, майданчик будується, ямки засипаються. На папері ж, звичайно. Інакше б пункти таких програм за цей час суттєво змінилися б. 

 Найцікавішим пунктом, які розглядаються на сесіях являються земельні питання. Тут, як завжди: є земельна комісія, яка "ніби-то надає землю"; є інвестиційна комісія, яка "зшибає" кошти за виділення земельних наділів і є Тетяна Адамівна, яка, поєднавши функції перших двох комісій,  власне і "вирішує" всі земельні питання на території нашого села. До чого це призводить - дивіться наступне відео.




    Після таких запеклих баталій, депутати вирішили зробити "перекур" і розглянути програму оздоровлення дітей на 2014 рік, трішки "підкоректували" 33-тю сесію 




та виписали премію сільському голові у розмірі 100% від посадового окладу. 
Як Куць Н.К. вирячилась на захист премії Васильєву. Це треба бачить... (10-а хвилина)




 Перепочивши на дитячому оздоровленні та, окрилені преміальними нарахуваннями, депутати з новими силами, знову приступили до "земельних боїв" .



 Як бачите, деякі земельні питання в нашому селі можуть розглядатися десятиліттями! А щодо інвестицій, які буцім-то повинен вносити потенційний отримувач землі на "розвиток села", то виявляється при бажанні їх можна і не вносити. Достатньо потребувати, щоб уповноважені особи написали офіційну відмову у наданні земельної ділянки  і в туж мить, так звана інвестиційна комісія на чолі з Надією Павлівною  "включає задню", починає "ліпити відмазки", питання ставиться на переголосування(!) і людина, нарешті, отримує жаданий земельний наділ! Виявляється, як все просто - головне відстоювати свої права, а не слухати погрози шахраїв при владі!
   Інколи наш окремий орган "землевидавальної та питанньорішальної влади" в особі Татяни Адамівни, може надати батьку трьох дітей, під будівництво, аж чотири сотки землі, що... вже належить іншій людині! Навіть доводиться приводити цю людину на сесію, щоб депутати на власні очі упевнилися в її існуванні!


  Та, навіть, і після цього, багатодітний батько землю не отримує, оскільки ніхто з депутатського корпусу не володіє інформацією про наявність вільних земельних наділів. Картами при вирішенні цього питання, вони користуватися не хочуть, а генеральний план села не можуть прийняти ось уже майже десять років! Звичайно, набагато легше займатися пустими балачками, розмірковуючи на тему, яка земля не зайнята і де знаходиться промзона з газовою трубою та каналізацією, замість того, щоб дійсно допомогти людям у вирішенні земельних питань. 


Хоча - інколи земельні питання, наші депутати віришують досить злагоджено та швидко.


  Коли мова доходить до земельних наділів, на які претендують декілька власників, тоді зазвичай ні члени земельної комісії, ні інші депутати, нічим завадити не взмозі!  
                                                            "ТУПІК."


 Одне з небагатьох питань, які обговорюються на сесії, де кожному з сільських депутатів, як вони вважають, не соромно перед своїми виборцями  - це організація проведення суботників. Тут вже можна не тільки самому гарненько попіаритися, а й зробити докори занадто активним громадським діячам Требухова з приводу їхнього ігнорування подібних заходів!


  Як завжди, подібні заяви, нічим іншим, окрім пустих звинувачень, не являються, оскільки сільські активісти працюють на благо села і без "васильєвських суботників". То просто в деяких депутатів або провали в пам`яті, або вони самі ігнорують такі заходи і тому не в курсі, хто приймає в них участь. 
  Доречі, на цей "васильєвський суботник" прийшло аж 42 чоловіка!!! Непогана підтримка Васильєва...

Переглядів: 1335 | Додав: zema
Всього коментарів: 0
avatar
Требухівська організація активістів © 2024

Вітаємо Вас.
Будь ласка, зареєструйтеся на нашому сайті, або увійдіть під своїм логіном. Можливо реклами буде менше :) .
Закрыть