Незалежний сайт Требухів - наш дім Субота, 20.04.2024, 03:34
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Березень » 14 » Чи буде світло в кінці тунелю?
03:15
Чи буде світло в кінці тунелю?
   Сьогодні 12.03.2014 року у с. Требухів вкотре вимкнули електроенергію… Чесно кажучи, не знаю кому, як подобається дана обстановка, але особисто мені це вже в печінках сидить. Здавалося б ми всі прагнемо жити по-сучасному і по-новому. Кожен хто будує власне нове житло, хоче передбачити максимальну автоматику у себе вдома: встановлюють маленькі газові котли, які працюють тільки при наявності електропостачання; будують колодці, які сховані в шахтах і мають лише насосну станцію для подачі води; купляють дорогу техніку, якій необхідна постійна подача електричного току 220В. Але що ми бачимо сьогодні? З настанням трохи теплої погоди, електропостачання вимикається майже кожен день. Увечері з 17-ї до 19-ї години, а то й до самої ночі напруга в електромережі падає до 150-170В, в той час, як необхідна напруга повинна становити 220-240В. В результаті деякі електричні прибори просто «зависають» або відключаються. Так наприклад морозильна камера не може нормально ввімкнутися, пральна машина взагалі дає постійно збої і помилки. А світло? Воно світить гірше, ніж свічка.
   В зв’язку з вищевказаним, сьогодні особисто провів огляд робіт, які нібито виконують працівники РЕСу. Скажу чесно, вони щось трохи роблять але цього дуже мало. Електроенергію по вулиці Шевченка, Садовій та ін. вимкнули о 10-й годині ранку. Коли подзвонили у РЕС (по тел.:5-44-65, до речі за цим номером можна додзвонитися приблизно так, як виграти у лотерею) нам сказали, що електропостачання по вул. Садовій не буде до 15-ї години.




   У мене постає питання: чому постійно страждає вулиця Садова? Пам’ятаю від сили 2-3 рази, коли вимикали електроенергію на інших вулицях села, окрім Садової. Інші випадки відключення електропостачання починаються саме з вулиці Садової!
Отже я проїхався по вищевказаним вулицям, щоб зустріти працівників РЕСу і задати їм питання: як довго буде продовжуватися таке становище з електроенергією в нашому селі? Спочатку я побачив машину РЕСу, яка рухалася до Требухівської електропідстанції (на виїзді з Требухова в стороно Броварів). Хлопці заїхали на станцію, щось виключали-включали і знову поїхали. А коли розверталися на службовій машині – заїхали на бетонні блоки, ніби їх не бачили. У мене виникло нове питання: а працівників РЕСу хтось перевіряє на вміст алкоголю в крові? Такі блоки не помітити – це треба бути сліпим!
 



   У минулому році я особисто бачив, як працівники РЕСу в місці, де проводили обрізання дерев, випивали пиво. Потім з горем пополам вони розвернулися і поїхали знову у напрямку села. Я вирушив за ними. По дорозі, як виявилося, в селі працювала ще одна бригада. Ця друга бригада, не доїжджаючи до ферми з правої сторони в деревах почали обрізати гілляччя. Я не став їм заважати і поїхав по вулицям шукати першу бригаду. Так, не будемо кривити душею, працівники РЕСу де не де пообрізали гілляччя на вулицях, але це гілляччя по висоті ледь вилізло за тин. Навіщо пиляти такі дерева, коли до проводів вони взагалі не дістають? Та й по великому рахунку можна забезпечити господарів дворів, щоб кожен сам обрізав свої дерева у дворі і на прилеглій території. А в разі не виконання вимог РЕСу - стягувати штраф за занедбаний або захаращений стан електропроводів.
Згодом я повернувся на місце роботи другої бригади, де в районі ферми у деревах обрізали гілляччя. Як виявилося вони спиляли дерево, яке нічому не заважало і було розміщене на відстані 9 метрів від електропроводки. Таке враження, що спиляли для того, щоб було видно, що щось роблять.
 



   Потім я підійшов до працівників РЕСу і задав їм питання стосовно частого вимкнення електроенергії. Мені сказали, що на сайті «Київобленерго» є вказівка про планові відключення електроенергії. А ще пояснили, що Голову сільської ради повідомляють про відключення від електропостачання села чи вулиць. На головному сайті «Київобленерго» і справді вказана інформація, що з 11.02.2014р. по 14.03.2014р. будуть виконуватися роботи з обслуговування електричних мереж спрямовані на підвищення надійності електропостачання та покращення якості обслуговування споживачів.  







    А в результаті ми бачимо, що нічого на краще в нашому селі не змінюється. Також на цьому сайті можна завантажити файл з детальним описом сіл, в яких можливо відключення від електропостачання. Сьогодні 12.03.2014 року заплановано відключення села Требухів від електропостачання для «розчистки траси». Але ж траса належним чином не очищалася, а лише робився вигляд, що робітники РЕСу працюють, про що свідчить викладене відео.
А взагалі мене не покидає одне звичайне питання: чому у інших селах Броварського району, таких як: Калинівка, Княжичі і т.д. не вимикають електропостачання так часто, як це роблять у нас? Скрізь, по всіх селах і вулицях росте безліч зелених насаджень та ніде так часто не обрізають гілляччя, вимикаючи при цьому деякі вулиці, а то й ціле село від електропостачання.
А що робити тим сім’ям, у кого є маленькі діти, яких треба і покупати (підмити) чи приготувати їжу, чи навіть просто зігріти? Не у всіх жителів зараз є груби, печі та котли на твердому паливі… Можливо хтось скаже: купіть собі генератор для таких цілей. Та я назву безліч причин, по яких це питання не актуальне, особливо, якщо в будівлі живуть малі діти: висока вартість, гучність, викиди шкідливих речовин у повітря і т.д. І навіть закриваючи очі на два останні пункти – при такій вартості електрогенераторів і частих роботах по очищенню трас, а отже відключення від електропостачання села, не кожна молода сім’я зможе придбати дану установку для забезпечення необхідних життєвих потреб, особливо малих дітей! 
Переглядів: 1934 | Додав: snemp
Всього коментарів: 5
avatar
1 Тертишник_Олег • 09:59, 14.03.2014
Скажу із 100% впевненістю - 11.03.2014 р., ввечері, в електромережі була напруга 110-115 В. (сам тестером заміряв) Характерні ознаки, для тих у кого нема тестера - лампи розжарювання світяться тьмяно, холодильник намагається ніби стартонути - але не може, при цьому видає характерні звуки, мікрохвильовка ніби працює, але нічого нагріти не може, стаціонарний компьютер - якщо не виключається, то веде себе неадекватно, пральна машина взагалі "сходить із розуму". І головне -у кого є насосна станція  -відразу відмикайте її фізично від мережі, двигун там не може накачати воду, оскільки не вистачає потужності, і в результаті сама помпа працює "на суху". Це для неї смерть...

На такому рівні напруга  трималась приблизно години дві. І це не враховуючи того, що на протязі дня постійно вимикали світло.

Звідси висновок - нас окуповує не  Росія, а   США. (Там напруга якраз 110В)


:D

cool

biggrin
avatar
2 zema • 12:33, 14.03.2014
Цікаво те, що коли ми з Жекою їздили в пошуках РЕСівців, в цей час на Садовій протягували кабель для інтернету по стовпах для електрпостачання! Можливо, світло й вимикалося спеціально для цієї процедури???
avatar
3 snemp • 19:22, 14.03.2014
Це точно, що США! ) А взагалі у мене була ідея, щоб скинутися всією вулицею та встановити новий трансформатор! Але враховуючи практику керівництва села щодо встановлень трасформаторів - прийдеться або чекати нове керівництво або дешевше поставити сонячні батареї та нікому не платити!
avatar
4 zema • 05:14, 15.03.2014
Другий варіант реальніший.
avatar
5 snemp • 14:10, 15.03.2014
Я теж так вважаю!
avatar
Требухівська організація активістів © 2024

Вітаємо Вас.
Будь ласка, зареєструйтеся на нашому сайті, або увійдіть під своїм логіном. Можливо реклами буде менше :) .
Закрыть