Незалежний сайт Требухів - наш дім П'ятниця, 19.04.2024, 05:38
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Липень » 23 » Допомога армії. Як скриготять зубами недобитки ригіоналів на чолі із своїм головою.
18:44
Допомога армії. Як скриготять зубами недобитки ригіоналів на чолі із своїм головою.























   4 червня 2014 року на 37-й сесії Требухівської сільської ради депутатом Кольцовою Надією Тимофіївною, повідомлено, що в газеті «Нове життя» звертається керівництво району, щоб всі депутати, голови сіл, члени виконкому, всі свідомі громадяни надали посильну допомогу армії України. Обговорити це питання необхідно було на сесії сільської ради та надати конкретну, цільову допомогу.
Однак, нашим головою Васильєвим В.А. це звернення депутата було проігноровано.




5 червня 2014 р. на сесії районної ради виступив Кушніренко Ю.І. на якій зачитав наступне :




   Не залишилися осторонь й жителі та підприємства Броварського району, які дружньо відгукнулися на пропозицію районної державної адміністрації надати допомогу військовослужбовцям Збройних Сил України, які беруть участь в антитерористичній операції.
Кожен допомагає хто як може: коштами, речами, продуктами харчування, громадською діяльністю. Так протягом останнього місяця відгукнулись сотні наших співгромадян та підприємств свідомих того, що потрібно за всяку ціну підтримувати Збройні Сили України.




   Уявити тільки -  с.Богданівка не таке ж багате, як Требухів, а зібрали 250000 грн. 
  Нашою сільською радою, на чолі із Васильєвим В.А. більше ніж за місяць нічого!  не зроблено в частині перерахування будь-яких коштів, наданні допомоги нашим жителям, що воюють зараз на сході, наданні допомоги біженцям із сходу та АР Крим. 
Зате, як возити людей на антимайдан , до районної адміністрації на підтримку колишньої влади януковичів, так він в перших рядах. Ми не забули. Ганьба такій владі!!! 

   На 38-й сесії сільської ради 14 липня 2014 року знову постало питання наданні якоїсь допомоги нашим солдатам. І то тільки через те, що до Штакун Н.П. подзвонили люди із с.Дударків і запропонували доставити на фронт, те що зібрали наші люди, бо їхні машини виїзджають через два дні. Але у нас ніхто ж нічого не збирав, тому і передавати нема чого!!! За два дні хочуть назбирати. 

  Виступити на цій сесії вдалось і мені. Сказав прямо у вічі - ГАНЬБА! 
Запропонував включити в порядок денний вимогу до Васильєва В.А. від депутатів :

1. Зобов’язати сільського голову негайно розробити план допомоги нашим військовослужбовцям та надати його для затвердження на сесію сільської ради.
2. Звернутись до підприємців, що здійснюють свою діяльність на території сільської ради, до жителів нашого села, роздрукувати листівки. Звернення розмістити на офіційному сайті тощо.
3. Виділити кошти на допомогу нашим військам в зоні АТО.

   В результаті Васильєв цю пропозицію навіть на голосування не поставив. Від "наближених до імператора" - теж повний мовчок. Хай хоть всіх повбивають на фронті - будуть мовчати.



    Наступного дня стало відомо, що наших п'ятьох требухівців відправляють на схід!
 Їм терміново потрібні бронежилети і каски.
   В терміновому порядку за півдня депутатами Каленченко Станіславом Михайловичем, Мельниченко Раїсою Миколаївною, Чайкою Ніною Миколаївною, Солодким Леонідом Івановичем, було зібрано 6000 грн. Вдалось домовитись про придбання двох бронежилетів 5 класу захисту. Цього ж дня ми ці бронежилети передали батькам дітей, яких відправляють на схід. 
   Хоча і придбали бронежилети за одинь день, сина Ніколенко Альони вже встигли відправили в зону АТО. Зранку ще був у Семиполках, а ввечері в же у Полтаві. Зараз наразі вирішується питання доставки, саме йому бронежилета і каски.
   Доречі, німецькі каски вдалось прибати за 2500 грн. В порівнянні з бронежилетом немало коштує !
   В цей же день зранку ми були в райдержадміністрації на нараді. Побували на зустрічі із хлопцями, що прибули із зони АТО. Слухали про їх проблеми, що їм конче неохідно тощо. Помітили і Васильєва, запросили на зустріч - подумали може хоч розповідь хлопців на нього якось вплине і він виділить кошти на придбання самого необхідного для потреб солдатів із бюджету села - у нас же превиконання бюджету на 120%.
   Справа в тому, що на  38-й сесії сільської ради розглядали питання про заключення договорів пайової участі із підприємцями та підприємствами, що розташовані на території нашого села. Законом передбачено - пайова участь заключається між підприємством та сільською радою. Пайова участь може бути в розмірі  до 10 % від кошторисної вартості будівництва. Тобто простими словами - підприємство перераховцує гроші сільській раді, тільки за те, що 
знаходиться на нашій території . 
   Васильєв умовив депутатів, щоб із "Продпак ЛТД" сільська раза заключила договір  на 0,5% , ФОП "Мельник" (магазин "Каштан") - 1 чи 2 відсотка!!! 
   Уявити це складно, але якби заключили договір із "Продпак ЛТД" на 10 %, то вони б мали сплатити в сільську раду 9 000 000 гривень (9 мільйонів!!!) 

   В результаті такої оборудки, "Продпак ЛТД" пообіцяли виділити всього-на-всього 400 тис. на будівництво пожежної частини, а ФОП Мельник - 100 тис. на реконструцію пам'ятника загиблим воїнам.
   Але, яка може бути реконструція пам'ятника, коли гинуть люди на війні? Тут можна так дореконструйовуватись, що прийдеться туди нові прізвища записувати... Потрібні бронежилети і каски, а не реконструкція. Про це ж казали і хлопці, що прибули із зони АТО. 
   Після зустрічі в райдержадміністрації ми попросили Васильєва спрямувати 100 тис. Мельника на закупівлю бронежилетів і касок. Куди там...  Хоча ці гроші ніде не обліковуються, він заявив, що це буде вирішувати громада села! Тут вже я не витримав і прямо в обличчя йому заявив все, що про нього думаю. Васильєв так швидко побіг у двір до своє машини, ледве двері  в райдержадміністрації не виніс. 

   Громада, так громада. Терміново обдзвонили всіх депутатів, запросили на зустріч в сільській раді на 18:00 в цей же день!  -  чекати нема часу.
  Васильєв, в свою чергу, терміново скликає, на це ж зібрання, раду ветеранів на чолі, як я розумію, із Мандролько. Запросив всіх хто може "правильно" гнути потрібну йому лінію - як-то Овдієнко Раїсу Миколаївну тощо. Остання мене навіть торгашем бронежилетів обізвала 
 .  І вони почали гнути лінію, що пам'ятник їм потрібен прямо зараз. Нагадаємо - рівно рік назад про цей пам'ятник Васильєву вже нагадували, але тоді йому він був не потрібен. Хоча на його реконструкцію, ще в минулому році мали  виділити (а може і виділили) із бюджету 250 тис. гривень. 

Відео про це зібрання :




Як бачимо, вдалось начебто "вибити" хоч 50 тис. на закупку бронежилетів.

   Васильєв і деякі депутати звинуватили мене в тому, що бронежилет не сертифіковаий. Те, що він 5-го класу захисту і вже "відстрілювався" їм по-барабану. Постає ціком практичне питання - ну яка різниця сертифікований він, чи несертифікований ? Головне, щоб він тримав кулю! Та і коштує він 3000грн., а не п'ять чи шість тисяч, як сертифікований. І придбати сертифікованй зараз фактично неможливо - за несертифікованими черга стоїть.

Ні... ...от не такий він їм і все тут. Будуть купляти сертифікований. От тільки коли це буде - невідомо -  може через рік, коли війна скінчиться? 

Одним словом, що доброго не зроби - всеодно будуть казати, що не так і не те.  Хоч сепаратистом не називають і то добре. 

  Разом із батьком нашого солдата Кривенком Володимиром, ми поїхали і відстріляли саме цей бронежилет.


 



Привезли, показали "будівєльнику". Придбали ще дві каски і передали батькам.



   Сьогодні купили ще три бронежилета - гроші дозбирали депутат Заєць Андрій Павлович, Солодкий Леонід Іванович, Мельниченко Раїса Миколаївна. Один взяли в борг. Залишили у  депутатів, що зібрали кошти, аби вони передали їх конкретно нашим хлопцям. Оскільки не хочемо брати гроші із "васильєвської" каси, будемо надіятись, що ще дозбираємо 1400грн.

Про гроші на бронежилети і каски, обіцяні Васильєвим.


   Позавчора 21.06.2014року він завірив членів штабу, що гроші - 50 тис., обіцяні Мельником будуть 22 липня, тобто вчора. Тут потрібно сказати, що підприємець Стопник, за власною ініціативою прибдав 10 бронежилетів і 10 касок, передав їх до сільської ради. А наш голова спробув подати це так, що буцімто броніки вже є і  не потрібно нічого купувати за гроші Мельника. Тільки от на слідуючий день повідомили із воєнкомата, -  можливо призвуть ще двісті!!! чоловік із нашого села.




   Сьогодні 23 липня, знову прийшли до Васильєва В.А. спитати за гроші - замовлені ж 10 касок, люди чекають, ми не одні там такі, за касками черга, завтра їх може вже не буде. Виявилось, що грошей нема. Знову збрехав. Почав мені розказувати казку про те, що Мельник не може перерахувати гроші на карточку, його буде КРУ перевіряти і т.п. Прийшлось прямо при Васильєву передзвонити Мельнику. Від здивування у голови с/р чуть очі із орбіт не повилазили. 

   Як повідомив Мельник - йому всерівно куди прераховувати гроші, проблема в тому, що наша сільська рада до цього часу не заключила із ним договір. На моє запитання до Васильєва в чому проблема, чому не заключається договір, він же стандартний, його тільки потрібно роздрукувати і все, гроші ж потрібні терміново, "будівєльник" почав включати "непонятку", виявляється йому потрібно ще два дні "для того щоб роздрукувати бланк договору із комп'ютера!!!" 
  Наразі  в п'ятницю із ранку будемо"вибивати" у "будівєльника" гроші на закупку 10 касок. Якщо будуть бажаючі - приходьте, людей він побоюється.
   Загалом висновок такий - всіма неправдами намагається ці гроші не давати, чекає що війна скінчиться!!!

Будь ласка перепост - натисніть на значки соцмереж внизу. Країна має право знати своїх "героїв".
Тертишник Олег 
Переглядів: 3002 | Додав: Тертишник_Олег | Теги: армія
Всього коментарів: 3
avatar
1 spartak11 • 23:33, 23.07.2014
З таким підход не буде ні бронежилетів, ні касок і грошей завжди в місцевому бюджеті не буде. ТОВ "Продпак ЛТД" (ЧАЙ-КАВА в народі) згідно кошторису вартість будівництва 92 мільйони гривень з хвостиком. Згідно ЗУ "Про пайову участь" потрібно перерахувати в бюджет села від 1% до 10% ( 16 провасильєвських депутатів голосують за 0,5% приблизно 450тис.гривень замість 9мільйонів). З тридцяти депутатів 16 вирішили,що для села гроші не потрібні (вже є відремонтовані дороги, дитячий садочок,водогін, освітлення вулиць і т.д). Робіть висновки за кого голосувати на найближчих місцевих виборах(які депутати голосують за вказівкою голови чи задля потреб села). Це махінація року.
avatar
0
2 Тертишник_Олег • 00:39, 24.07.2014
Ніяк руки не дійдуть опублікувати 38-му сесію, як там "пробивалась"ця махінація. Як тільки буде вільний час  - викладу.
avatar
0
3 zema • 21:03, 02.08.2014
Для нашого народу й 0.5% забагато. Потрібно було ще організувати з требухівців збір коштів на будівництво цього підприємства - оце було б правильно!
avatar
Требухівська організація активістів © 2024

Вітаємо Вас.
Будь ласка, зареєструйтеся на нашому сайті, або увійдіть під своїм логіном. Можливо реклами буде менше :) .
Закрыть