Незалежний сайт Требухів - наш дім П'ятниця, 19.04.2024, 22:02
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Лютий » 22 » Інцидент на Броварській барикаді- Княжицький автобус.
07:19
Інцидент на Броварській барикаді- Княжицький автобус.
  Вчора ввечері стався прикрий інцидент на Броварській барикаді.
Як вже всі знають, працівники спецпідрозділу "Беркут" поранили  охоронців Броварської барикади. Коротко про цю подію.
   Із барикади, що розташована  на в'їзді в  напрямку м.Бровари почулися постріли, автобус "ЛАЗ" почав набирати швидкість, відразу був атакований охоронцями барикад пляшками із запальною сумішшю . Також були пробиті два колеса. На щастя для "Беркута" ні одна пляшка не зайнялась, хоча всі вікна були розбиті "коктейлями молотова". Один із цих коктейлів потрапив в голову їхньому майору, останній отримав  травму.  Не зважаючи на це автобус продовжив рух і на шаленій швидкості при повороті в бік с.Княжичі, ледь не перекинувся. 
   Відразу біля нас зупинився автомобіль простої звичайної людини, яка запропонувала допомогу в переслідуванні. Разом зі мною до автомобіля сів, іще один  із охоронців . В результаті переслідування, автобус загубив одне колесо за мостом, а інше(переднє праве) в нього відвалилось вже в самому с.Княжичі. Хочу відмітити відчайдушність одного із охоронців на мотоциклі. Десь біля с.Княжичі нас наздогнав протестувальник на мотоциклі, і впритул наблизився до автобуса. Після чого "Беркут" почав стріляти із автоматичної зброї. Але мотоцикліст не відставав та переслідував їх до моменту відриву переднього правого колеса автобуса. Автобус зупинився посеред села, беркуня почала стріляти із автоматів "Калашникова".  Після його зупинки, на протязі 15-хв. було приблизно три автомані черги. Фактично за 30-ть хвилин все село було вже на ногах зі зброєю. Дорога заблокова трактором.  Самі беркута розділились на три групи і розбрелись озброєні по селу. Одна частина сховалась на території підприємсва "Камелія", інша десь в приватному домоволодінні. Ще двох нам віднайти так і не вдалося. Вони вирушили в бік болота. Жодна спроба їх відшукати не увінчались успіхом. Навіть на зов свого керівника в званні капітана, вони не відповідали. Хоча останній називав їх пароль, звав і за прізвищами. 
   Звісно, що "Беркут" був деморалізований, але озброєний. І становив загрозу для жителів села. Тому, було вирішено їх відпустити. Для цього свої транспортні засоби надали прості жителі с.Княжичі, депутат Броварської районної ради О.Кищук, депутат Верховної Ради України П.Різаненко та Ю.Луценко. Останній прибув із дружиною та сином.
   Під час пошуків двох беркутівців по с.Княжичі, мені вдалось поспілкуватись із їхнім командиром -капітаном міліції. 
  Як так вийшло, що вони стріляли у охоронців барикади? Останній повідомив, що в них була домовленність із Парубієм, про те що вони безперешкодно проїдуть із м.Києва до м.Суми.
  На блокпосту їх автобус зупинили та почали закидувати пляшками та камінням. В результаті пролунали постріли.... На запитяння : " Чому їх не супроводжували хтось із народних депутатів, чи представників Броварької міліції?" Капітан відповів - ми нах@р нікому не потрібні...
  Але тут є і інша сторона цієї медалі. Чому вони їхали із зарядженою зброєю? Всім же було зрозуміло, що нерви у них виснажені ( і це ще м'яко сказано).
  В свою чергу, один добре знайомий мені, охоронець барикад повідомив, що дійсно, вони були попереджені про цей автобус із "Беркутом". Автобус наблизився. Його зупинили (так само як зупиняють і інші) для перевірки, оскільки номерні знаки в нього були звичайні, приватні і зовсім не міліцейські. Підчас розмови із водієм, із автобуса пролунали постріли. І тільки після цього полетіли пляшки та каміння...
  Кому вірити вирішувати не мені... Але сталося те, що сталося...

В результаті перемовин "Беркут", окрім двох чоловік, був відправлений до райвідділку міліції. Хоча окремі представники майдану, що прибули із м.Києва і вимагали розправи із ними. Особливо мені запам'ятались слова одного із них :" Сьогодні я поховав своїх товаришів, яких вбили беркути на майдані, і мені вже давно все-рівно буду я жити чи ні. Я йду на кулі і не ховаюсь. І вимагаю розправи". Звісно людину можна зрозуміти...

  Доречі, представник "Беркута" повідомив, що в автобусі, який вони полишили, знаходились три "цинка" (ящики) до автомата "Калашникова" та багато патронів до помпових рушниць, їхні особисті речі, документи... Одну гранату знайшли місцеві жителі, прямо посеред вулиці та повернули.
   Але, нажаль, автобус був остаточно розгромлений протестувальниками та місцевими.  Сподіваємось, що сьогодні, на сходці села Княжичі, вдасться вмовити людей повернути документи та боєприпаси.
    Декілька фото цього горезвісного автобуса 






Відео, як розряджає зброю "БЕРКУТ". 


Амуніція "БЕРКУТА"



Після цього я відправився до Броварської барикади. 
Згодом зустрів і депутата районної  ради. Із його слів міліціянти навіть молилися, настільки їм було страшно. Воно і зрозуміло....

   Далі, по дорозі додому, зустрів, на в'їзді до нашого села, так званий блокпост, із чотирьох чоловік (точно такий - на автомобілі знаходився і з іншої сторони).
   В центрі села, в одного із наших депутатів, спитався хто є старшим, та висловив свою думку, стосовно того, що в нашому районі куча "тітушок", які порозбрідались в невідомих напрямках. До того ж - двох озброєних беркутівців так і не знайшли. І можливо такий блок-пост є недоцільним, з огляду на їх нечисленність. Наголосив на  тому, що необхідно зібрати всіх в центрі . Зниклим беркутам потрібен автомобіль точно так, як і тітушкам. Люди можуть просто стати мішенню.
   А люди, наприклад, потрібні для охорони сільської ради - щоб не було звернуто на людей її і можливий підпал місцевими тітушками, оскільки там наш голова  не можуть знайти, наприклад, журнали протоколів земельних комісій за 2 роки!!!


  В результаті був звинувачений в тому, що я прибув у "маскарадному костюмі" - ( був одягнутий в "трофейну" амуніцію "Беркута" - бронежилет, наколінники, маску)  та "устроїв" тут маскарад... 

  Він стоїть тут і захищає мою сім'ю, а я займаюсь "клоунадою". 

  Дуже прикро... 

  Сергіє Олександровичу, мені дуже прикро про те, що  Вам здалося, що я 

маю намір відібрати у Вас міфічну славу героя. 



 Слава Україні !!!
Переглядів: 2399 | Додав: Тертишник_Олег | Теги: протест
Всього коментарів: 1
avatar
1 Тертишник_Олег • 13:00, 22.02.2014
avatar
Требухівська організація активістів © 2024

Вітаємо Вас.
Будь ласка, зареєструйтеся на нашому сайті, або увійдіть під своїм логіном. Можливо реклами буде менше :) .
Закрыть