Незалежний сайт Требухів - наш дім Вівторок, 19.03.2024, 17:01
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика

Головна » 2016 » Грудень » 27 » Робота КП Сервіс
16:50
Робота КП Сервіс

Розповім дещо про «роботу» комунального підприємства «Сервіс» та його керівництво .
КП «Сервіс» є  унітарним комерційним підприємством.


Звертаю особливу увагу на слова – унітарним та комерційним. Так в  п.3.4 Статуту підприємства визначено, що воно здійснює свою діяльність на принципах підприємництва (тобто заробітку грошей)  і при цьому є незалежним від сільської ради – є унітарним. Орган управління (сільська рада) не має права втручатися в оперативну та господарську діяльність підприємства.

 Директор, цього «підприємства» - Петров В.Г, в порушення статуту КП «Сервіс» був призначений одноособово сільським головою Куцем В.В.

Натомість, відповідно до п.6.2 вищезгаданого статуту передбачено, що наймання директора – здійснюється сільською радою! Звідки взявся Петров В.Г? Яким критеріями керувався наш голова, призначаючи його на посаду? І головне – чим він керувався, коли змусив звільнитися попереднього директора, доречі – людину із вищою профільною освітою?

Дивлячись на такі дії сільського голови, із комунального підприємства, на знак солідарності, звільнилися всі працівники-управлінці.

 «Робота» нового складу КП «Сервіс» розпочалась з прохання про виділення коштів на начебто термінову заміну та ремонт приладів водопостачання і водовідведення. Під час перевірки комісіями сільської ради виявилося, що ціни на виконання робіт були завищені, а терміновість деяких робіт є надуманою. (Підтвердження цьому – чомусь різко зникла необхідність термінового виконання  цих робіт і до теперішнього часу все працює).

Напевно, дивлячись, що "локшина на вуха" не проходить, в тандемі з головою, розпочинають з березня 2016р. списувати гроші, виділені на благоустрій. І це робилось без будь-якого рішення ради. Голова перераховував кошти (дуже баснословні кошти) особистим розпорядженням.

Наприклад : благоустрій кладовища - перераховано 43000грн., при тому, що вичищали кладовища на суботнику самі жителі с.Требухів . На благоустрій вулиць за 98год.(невідомо чого) перераховано 14000грн. Прибирання території від сміття 2100кв.м,- 4700грн, косіння  лугового газону мотокосою 170кв.м.-3697грн.( простою мовою, покос  однієї сотки вартуває нам із вами -  2174 грн.!!!) і так далі.

Так, як справи «ідуть добре» (гроші вдало дерибаняться), з березня - травня 2016р., керівництвом, без будь-якого рішення ради, набирається штат співробітників, які за розписом є, але на роботу не ходять (так звані «мертві душі», про які  писав ще М.В. Гоголь) та, відповідно, збільшується заробітна плата. Так директор отримував 5000грн, став отримувати 7500грн. Адміністратор ринку - було 3300, стало 4500, гол.бугалтер 3500-6500, водій АНЖ, екскаваторник, слюсар, тракторист 2500-3500, обхідник 1500-3500 і т.д.

 Працівники набираються за принципом «рідства», «кумівства» тощо. Нещодавно потрапила в руки посадова інструкція Козубенко Г.В., яка нібито працює в КП «Сервіс» адміністратором. Із невеличкого витягу із цієї «посадової» інструкції, ще більше впевнюєшся в тому, що люди туди набираються не кваліфіковані, без освіти, зате чиїсь родичі та наближені до голови. Ось із фото нижче чітко видно, що Козубенко Г.В. в комунальному підприємстві «Сервіс» є адміністратором, основними завданнями якого є:

п.9 Приймає заходи щодо вирішення конфліктів, що виникають при обслуговуванні пацієнтів

п.10 Розглядає претензії, пов’язані з незадовільним обслуговуванням пацієнта і проводить відповідні організаційно-технічні заходи.

п.11. Інформує керівництво про наявні недоліки в обслуговуванні пацієнтів, приймає заходи до їх ліквідації !!!

 

Ситуація із цією Козубенко Г.В.  не виглядала б комічною, якби Статутом цього унітарного підприємства передбачалось надання психоневрологічних послуг населенню !

Що ж там насправді робить ця, так звана «працівниця» ? За що вона отримує немаленьку заробітну платню?

 
 

Збільшивши заробітну плату, збільшив видаток, але дохідна частина залишається без змін. Тобто – доходів немає, а заробітна плата збільшується. Де таке видано?! Складається враження, що підприємство зводять до банкрутства. Можливо це комусь вигідно?

 Із 430 000 грн., що надійшли на рахунок КП «Сервіс» за перше півріччя 2016р., 177 000 грн. витрати по зарплаті! Звертаю особливу увагу – це надходження, за півроку!  При цьому ціни за водопостачання та водовідвід не піднімались з 2011р (при рості цін за електроенергію). Орендна  плата на торгівельному майданчику у більшості підприємців становить 285-338 грн. за місяць та не сплачується в повному обсязі, збирання коштів за торгівельне місце за кожен день (зі слів директора) взагалі не велося, по боржникам за водопостачання робота ніяка не проводилась.
А навіщо? Можна ж нічого не робити, отримуючи за це чималеньку зарплату, а недостачу коштів можна «тянути»  з Требухівської громади.

Так на сьогоднішній день, розпорядженнями сільського голови, перераховано на КП Сервіс 205 000 грн, це з виділених коштів на благоустрій та спеціального фонду.

Комісією з планування бюджету та розвитку, робота директора визнана незадовільною, рекомендовано викликати директора на засідання ради для звітування.
Законні вимоги депутатів  проігноровано Петровим В.Г. та Куцем В.В.

На наступний 2017р, голова планує 1 млн. 105 тис. грн.  виділити на КП «Сервіс», без коштів на благоустрій.


 
АПЕТИТИ, ЯК ЖЕ ВАС ЗУПИНИТИ, ПОДУМАЛИ ТА Й МАХНУЛИ РУКОЮ. А-ЕХ !!!!!

 
З повагою, депутат Требухівської сільської ради Менжега О.М.

 
Переглядів: 1526 | Додав: oleksndr
Всього коментарів: 1
avatar
1 pravda • 00:20, 28.12.2016
surprised  surprised  surprised wacko  wacko  wacko  cool  cool  cool
avatar
Требухівська організація активістів © 2024

Вітаємо Вас.
Будь ласка, зареєструйтеся на нашому сайті, або увійдіть під своїм логіном. Можливо реклами буде менше :) .
Закрыть