Незалежний сайт Требухів - наш дім П'ятниця, 03.05.2024, 17:58
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика

Головна » 2015 » Березень » 24 » Требухів. Вирубка дерев. Частина 2 (12 березня 2015р.)
10:21
Требухів. Вирубка дерев. Частина 2 (12 березня 2015р.)
 
    Після заборони вирубувати дерева в напрямку с.Княжичі та постановки автомобіля-лісовоза ЗіЛ-131 на штрафмайдачик , рівно через тиждень, ми виріши перевірити - який стан справ із промисловою вирубкою деревини?
  Виявилось - все в кращих традиціях часів януковича.
  ЗіЛ-131 дивним чином випущений із штрафмайданчика та продовжує возити залишки спиляних дерев на проміжний склад.

    Тобто, працівники міліції, замість того, щоб відкрити кримінальне провадження та проводити відповідну досудову перевірку, просто відпустили зловмисників разом із автомобілем, аби ті і далі продовжували знищувати лісосмугу із цілком здорових дерев в напрямку с. Княжичі.
   З якої причини вони це зробили, мають з'ясувати відповідні органи з нагляду за діяльністю міліції.


Наразі, зважаючи на явне небажання працівників Броварського МВ відкривати кримінальне провадження, довелось звернутись зі скаргою до слідчого судді, в Броварський міськрайонний суд.

 


   Своєю ухвалою слідчий суддя Броварського міськрайонного суду визнав бездіяльність уповноваженої особи Броварського МВ та зобов'язав внести інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Фактично, зобов'язавши цим, відкрити кримінальне провадження!
   Виходить на те, щоб міліція почала розслідувати злочин, потрібно звертатись до суду, аби той зобов'язав їх виконувати свої безпосередні обов'язки!
  Нічого дивного в цьому немає, зважаючи на ситуацію, яка до цих пір існує в нашій країні.
  Тож ухвала суду :


  Чи виконали ухвалу суду працівники Броварського МВ, наразі не відомо, оскільки жодного повідомлення з цього приводу ще не надійшло.

   Щодо вирубки дерев. Через 4 дні, після заяви про злочин, з'явився дозвіл на вирубку, так званий - лісорубний квиток!
   Але, даний дозвіл датований 6 березня 2015р., половина граф в ньому взагалі не заповнені, а виданий він - в.о. Броварської РДА К.В.Прянішніковою.
  
 

   Нагадаю, заява про злочин була подана 2 березня 2015р. - день коли зафіксовано незаконну вирубку.
   Таким чином, станом на 2 березня, ще не було й натяку на лісорубний квиток .
   Міліція на це уваги не звернула, чи-то правильніше - закрила очі.
   Так само, як і закрила очі на очевидну  схему.
 
    Сама "схема" виглядає слідуючим чином:
 
    Броварський районний відділ ПАТ "Київобленерго" перед самим Новим Роком 30.12.2014р. звернувся до Броварської РДА з листом. Завчасно звертаю увагу на "маленьку дрібнцю" - лист зареєстровано в цей же день! (Неймовірна турбота Прянішнікової К.В. про Київобленерго).

   Сам лист, ніби-то написаний із добрими намірами - просять "посприяти у проведенні обрізання гілок, видалення аварійних дерев, що складають загрозу обривів проводів електорпередач". Зверніть увагу, що саме просять - мова йде про гілки та аварійні дерева.
 


   "Виконуючи" вказівку К.В.Прянішнікової, Кукшин 17 лютого 2015р. скликає комісію з питань техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій .
  Комісія, третім питанням, розглядає інформацію представника Київобленерго та рекомендує ФОП Шандурська - "отримати ВСІ дозвільні документи відповідно до чинного законодавства на проведення видалення аварійних дерев; провести видалення дерев, що можуть спричинити виникнення надзвичайних ситуацій в системі енергозабезпечення району, після отримання всіх дозвільних документів".
 


   Якщо особливо не зважати на те, що К.В. Прянішнікова невідомо коли затверджувала цей протокол, оскільки дата затвердження відсутня(див. вище), можна сказати, що все начеб-то правильно - зберіть всі документи і вирізуйте.
  Тим паче, мова йде ніби-то про аварійні дерева...
  От тільки звідкись взялася ФОП "Шандурська". Чому саме цій особі доручили таке благе діло - врятувати лінії електорпередач?
  Згідно протоколу - ця особа ніде раніше не фігурувала...
  Вияляється, ця фізична особа-підприємець зареєстрована в м.Бориспіль, а основний вид діяльності - "технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів", а також - "оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами".
 


   Необхідно звернути увагу на один із видів діяльності - "оптова торгівля деревиною".
   Чи саме не для цього виду діяльності їм ділова деревина?

   Проаналізувавши документи, можна зробити висновок, що ця "операція Ы"розпочалась задовго до 17.02.2015 - засідання комісії Кукшина В.М.

   Так, договір між Державним спеціалізованим лісозахисним підприємством "Київслісозахист" (зареєстроване в м.Біла Церква) та ФОП "Шандурська" про обстеження пришляхових насаджень на території Броварського району укладений ще 11 лютого 2015р.  ( В подальшому ця дата ще не раз буде фігурувати - за цей один день виготовили всі документи і обстежені всі дерева у Броварському районі!)
 


  Зрештою, відповідно до акту виконаних робіт, в цей же день 11 лютого 2015р.(коли і був заключений договір)  підприємство "Київслісозахист" виконало всі роботи із обстеження майже всіх дерев по Броварському району !!!
   Нечувана приткість державного підприємства із м.Біла церква!
   Самі ж роботи по обстеженню дерев та відміткою кожного дерева, виконувались - в період від 5 до 11 лютого 2015р. , про що свідчить акт виконаних робіт.
   Тобто, договору ще ніякого не було, а "Київслісозахист" ніби-то всі дерева вже обстежив! За чиєю ініціативою вони безкоштовно ті дерева  цілий тиждень обстежували ?
 


   Не менш цікавим виявився і "Акт спеціального лісопатологічного і санітарного обстеження захисних насаджень".
   Сам акт, як можна здогадатись, теж виготовлений ніби-то 11 лютого 2015 року!
Ціла поважна комісія в складі 10 осіб ( в тому числі Кукшин В.М., Ігнатенко П.П., Лях Н.І. начальник міліції Клименко М.Ф. та інші) за один день! провели обстеження всіх дерев вздовж всіх ліній електропередач по Броварському району!

   І саме головне - дерева в напрямку с.Княжичі (згідно цього ж акту) не є аварійними!

   Так, є запис -"перестійного віку", але ж це зовсім не означає, що вони аварійні та створюють загрозу лініям електропередач. Чому їх всі під вирубку? Чи бачили всі ці люди, що вони підписують?
 


   Підписанти цього акту, все ж себе перестрахували - погодили вирубку "тільки після оформлення всіх документів, відповідно до чинного законодавства."

  Нагадаю, - станом на 2 березня 2015 року вирізано 135 дерев, а лісорубного квитка не було і близько.Він датований 6 березня 2015 року.

   Тож 2 березня 2015 року виявлено протизаконну вирубку лісосмуги. Спиляно 135 осокорів.
   Міліція нічого не бачить (не хоче вперто бачити),голова сільської ради Васильєв В.А., разом із командиром його самооборони "Щит" - Мельниченком Павлом Миколайовичем,  виїзджав на місце вирубки; в.о. Броварської РДА К.В. Прянішнікова, перший заступник Кукшин В.М. - всі в курсі справи, всі все знають і нічого не роблять!

   Із іхньої "мовчазної згоди" цілком здорові дерева вирізають в промислових масштабах на ділову деревину, потім перепродують і ніякої компенсації в державу не надходить!!! Які спритні ділки !

   Добре, ми це неподобство призупинили, заявили в міліцію. І що далі? А далі просто - міліція, замість вікриття кримінального провадження, розглядає заяву, як звернення громадян; Броварська РДА на чолі із Прянішніковою продовжує допомогати махінаторам - в терміновому порядку почали виготовляти необхідні документи на право вирубки.

   Так, 6 березня 2015 року начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Г.М. Теплюк, звертається до генерального директора ДП СЛП "Київоблагроліс" Фольковського В.А. з проханням... реалізувати лісорубний квиток!
 


   Фольковський В.А., лісорубний квиток скоріше за все "реалізував" - не даремно ж його в цей же день (6 березня 2015р.) видала в.о. голови райдержадміністрації К.В.Прянішнікова!

   Зрештою, відео, відзняте 12 березня 2015 р. - автомобіль ЗіЛ-131, дивним чином відпущений із штрафмайданчика, продовжує возити ділову деревину на проміжний склад, а куди далі - невідомо.
  Хлопці, котрі пиляли деревину, терміново скінчили роботу та вирушили куди подалі, як і сам бригадир "лісорубів" із "усіма документами".



   Виникає цілком логічне запитання - до яких пір недобиті РИГІОНАЛИ, за кришування міліції та прокуратури, будуть і далі чинити такі безчинства у нас в Броварському районі?

   А відповідь дуже проста - це буде відбуватись до тих пір, поки люди і далі керуватимуться прислів'ям : "Моя хата з краю - нічого не знаю".
  Єдине хотілося б зазначити, що такий принцип дуже помилковий - "своя хата з краю" дуже швидко залишиться останньою хатою. І її теж не пожаліють...
   Маю сподівання, що нарешті міліція, в рамках розслідування кримінальної справи проведе відповідні експертизи, де і буде встановлено, що спиляні дерева не були аварійними і не загрожували лініям електропередач. На фото це прекрасно видно :
 



Дякую за увагу,                                                                                                                                Тертишник Олег
Переглядів: 5547 | Додав: Тертишник_Олег | Теги: Вирубування дерев
Всього коментарів: 2
avatar
0
1 Тертишник_Олег • 12:00, 27.03.2015
avatar
0
2 Тертишник_Олег • 11:29, 24.04.2015
Як тільки міліція не чинила опір, а кримінальне провадження всеж довелось відкрити.

avatar
Требухівська організація активістів © 2024

Вітаємо Вас.
Будь ласка, зареєструйтеся на нашому сайті, або увійдіть під своїм логіном. Можливо реклами буде менше :) .
Закрыть