Незалежний сайт Требухів - наш дім Четвер, 25.04.2024, 21:15
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Квітень » 19 » 35-а сесія Броварської районної ради 17.04.2014р.
14:02
35-а сесія Броварської районної ради 17.04.2014р.
    17 квітня відбулось засідання 35-ї сесії Броварської районної ради. На цьому засіданні розглядалась і діяльность Требухівської сільської ради, на чолі із Васильєвим В.А. Із цього питання виступивТертишник О.І., а потім і Броварський міжрайонний прокурор Гарник М.В.











   Слід зазначити, що це перше засідання, яке проводив новообраний голова Броварької районної ради  Гришко Сергій Миколайович . Про обрання головою Броварської районної ради Гришка Сергія Миколайовича, а також його  заступника - Симиненка Василя Івановича, ми вже повідомляли в статті Засідання Броварської районної ради 27.02.2014 р
   Як і на попередній сесії, все відбувалось, як-то кажуть - "чинно, культурно, без каламбуру", а правильніше - відповідно до ЗУ "Про місцеве самоврядування" та регламенту Броварської районної ради. 
   Відповідно до розпорядження №33 від 04.04.2014 року голови районної ради, рівно об 11:00 розпочалось засідання сесії.
   На розгляд сесії висунуто 38 питань, згідно до порядку денного і розглянуті вони були за одну годину !!!   Декому із присутніх здавалось, що все відбувається, як в часи СРСР - питання ставляться на голосування і всі голосують одноголосно.   Але це далеко не так . Так тільки здається, тому що всі питання порядку денного попередньо розглянуті і опрацьовані у відповідних комісіях, кожен депутат має на руках проект, зачитуваного рішення. Інформація про скликання сесії та проекти рішень вчасно розміщені на офіційному сайті, відповідно до положень ЗУ "Про доступ до публічної інформації". 
   Тому в районі й порядок і оперативність, і сесія йде не більше години, а не так, як остання сесія у нас в селі - П'ЯТЬ!!! годин без перерви.
   Звідси й така злагодженність в проведенні сесій Броварської районної ради - зачитується проект рішення, доповідає голова комісії, яка розглядала це питання, відбувається голосування.
    Хочеться ще звернути увагу на кричущий факт . Перед відкриттям та закриттям сесії звучить Гімн України. Виконання Гімну має налаштовувати депутатів на національну ідею при виконанні своїх обов'язків.
 Що тут кричущого ? Кричуще те, що регламентом Требухівської сільської ради, на противагу ст.5 Регламенту Броварської районної ради, не передбачено виконання гімну !!! Як так ? У нас окрема республіка? 


   Таким чином, під час засідання Броварської районної ради, немає ніякого балагану і шуму. Навпаки, на офіційному сайті Требухівської сільської ради немає ніякої інформації про майбутнє проведення сесії, або ж інформація про проведення сесії з'являється безпосередньо в день сесії - увигляді короткого повідомлення. Про перелік питань, що мають розглядатись і проекти рішень, й говорити годі  Яскравим прикладом цього - є голосування за прийняття бюджету!, Требухівської сільської ради. Депутати проголосували за прийняття бюджету не бачивши його, навіть, у вічі. Звісно, що потім не розбереш куди діваються кошти громади. Залишається тільки обурюватись через рік, коли Васильєв В.А. починає розказувати, що коштів на генеральний план немає . При чому немає вже ТРИ роки. 



    У планах роботи на кожен рік, тільки декларується намагання зробити генеральний план. Натомість, тільки в попередньому році на будинок культури в с.Переможець виділено з бюджету 295 018 гривень (приблизно по 25 тис. грн. щомісяця!), на сільську бібліотеку 112 207 гривень (приблизно 9 тис. грн. за місяць!), а на оздоровлення дітей в 14 разів менше - всього-на-всього 28 710 гривень! 
  Будинок культури в цьому селі, як стояв занедбаний - так і стоїть. Куди поділи кошти ?!!

  Після закінчення розгляду порядку денного, в розділі "РІЗНЕ" виступив прокурор Гарник М.В.  Доповів про стан злочинності в Броварському районі, про відсутність призначення начальника Броварського райвідділу міліції.

Потім надали слово й мені. Чесно кажучи напередодні (до першої години ночі ), читав регламент Броварської районної ради, положення про постійні комісії, положення про помічника депутата районної ради тощо. (Вся необхідна інформація мається на офіційному сайті і не потрібно робити запити про отримання регламенту, так як в Требухівській раді).
  Так от, виявив для себе, що на сесіях не передбачений виступ простих громадян. Не те, щоб це було заборонено, але - просто не передбачено. І, не зважаючи на те, що заявку на виступ подано мною завчасно - за три дні, все ж сумнівався, що дадуть таку можливість.




   Але таки дали виступити, хоча всього три хвилини. Що можна сказати за три хвилини ? Нічого...
   Вдалось тільки повідомити, що у нас твориться безлад. Наприклад, при відсутності генерального плану села




, сільська рада примудряється проголосувати за його продовження!!! Повторюсь - депутати голосують за продовження фізично неіснуючої документації !!!! Уявити це собі складно. Але фак є факт. (редагування 20.04.2015р. - ЯКА ПРАВИЛЬНА ОПЕЧАТКА!!!)



  Ці документи публікуються вперше. Маю надію - прокурор зверне на них увагу. 
  А депутатам нашої сільської ради нарешті повідкриваю очі на те, які злочини вони коять... І головне, на те - хто чи що, їх до цього спонукає?!!

   Також, побіжно вдалось повідомити - про відсутність протоколів засідань земельних комісій за 2008-2012 р.р.
  Хто до цього нічого про це не знав, пояснюю. В сільській раді відсутні протоколи засідань земельної комісії, як мінімум за 5-ть років!!! Де вони ніхто не знає. 
Вірніше вдають, що не знають....
   Але нічого - з часом дізнаємось, хто їх ховає, де зараз вони переписуються і ким, щоб підігнати під сфальсифіковані рішення сесій. І головне - хто і за які преференції тягне час? Чому не відкрите кримінальне провадження за фактом викрадення протоколів. Чому нікому не оголошено про підозру? Хто конкретно тягне час, даючи можливсть злочинцям і далі діяти?
   Все таємне , скоро чи пізно, стане явним... 
   На такі мої "зухвалі" звинувачення піднявся Іваненко П.П.( бувший горова РДА) і без дозволу головуючого на засіданні, почав розказувати, які закони мені треба читати і уважно вивчати. Заявив, що треба скликати сходку села !!! 
   Для того, щоб з'ясувати з якого переляку пролонговується неіснуючий документ - "треба скликати сходку села"!!! 
   (Із його монологу, зрозумів - у нього юридична освіта) .
   Почав цікавитись. Завітав на офіційний сайт Броварської районої адміністрації.
Виявляється, о диво !!! - він до цього часу голова Броварської РДА!!! А я його всюди "бувшим" називаю . Вибачаюсь перед Петром Петровичем за помилкову інформацію.
    От тільки дивно виходить, дійсно - "не исповедмы пути Господни".
   У мене особисто, 24 лютого 2014 року, запитував : "На кого йому писати заяву про звільнення?"

Перед ним написав заяву про звільнення і бувший голова райради Деменко А.В.












І до цього часу він голова Броварської РДА !!! Дійсно - "чудны дела твои, Господи."

   Вдалось все ж подивитись, що Іваненко П.П. ніяким боком до юриспунденції не відноситься . Але повчати - це у йього професійне - історик за фахом! 
От тільки за фахом історика, судячи іх офіційної біографії, не працював.



   Після цього знову взяв слово прокурор Гарник М.В. Скзав про свої емоції, які були в нього на колегії, відносно ситуації, яка склалась в с.Требухів
     Хто не в курсі - Васильєв у нас "маленький князьок" в селі, який може вирішити питання або так як йому заманеться або ж з порушенням закону. Землевпорядкик (Охріменко Т.А.) ховає протоколи земельних комісій. Не краще становище з розглядом звернень громадян та їх прийом (відповідальна секретар Куць Н.К.) . Тривалий час вони незнаходять вирішення своїх проблем у коридорах сільської ради, а тому вимушені звертатися у вищестоячі органи державної влади та прокуратуру". 

   Звернувся прокурор  до нашого голови Василь'єва В.А. із словами : "конфлікт назріває тому , що неправомірні дії деяких посадових осіб". Якщо і далі він буде працювати в тандемі - то далеко зайдуть. (мався на увазі скоріше за все тандем Васильєва В.А. і Охріменко Т.А., але можу помилятись). Згадав і про премію нашому голові в розмірі 100% посадового окладу, яку йому виділили депутати. Пригрозив можливою кримінальною відповідальністю . ( Але із зього навряд щось буде - премію голові платить зібрались не із ДЕРЖАВНОГО бюджету, а скоріше за все із місцевого , тобто карманів требухівців.) Черговий раз нагадав, що йому не зрозуміло, як людині, чому у декого по півтори гектари землі, а в інших нічого немає.

   Звучить дійно вражаюче. От тільки, наприклад, мені не зрозуміло - чому до цього часу не відкрито кримінальне провадження за фактом викрадення протоколів земельних комісій, чому нікому не оголошено про підозру ?!! Що ще треба ? 

  Тож, про все своїми очима можна подивитись у відео - наш оператор Чуксін В.В. зафіксував це дійство, в найкращому ракурсі:






Тертишник Олег
ХРИСТОС ВОСКРЕС!
Переглядів: 2127 | Додав: Тертишник_Олег | Теги: райрада, Гарник М.В., Тертишник О.І.
Всього коментарів: 0
avatar
Требухівська організація активістів © 2024

Вітаємо Вас.
Будь ласка, зареєструйтеся на нашому сайті, або увійдіть під своїм логіном. Можливо реклами буде менше :) .
Закрыть