Незалежний сайт Требухів - наш дім Субота, 20.04.2024, 07:50
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика

Головна » 2014 » Квітень » 18 » Відмова голови сільської ради в доступі до інформації
14:25
Відмова голови сільської ради в доступі до інформації
 
  11 квітня 2014 року звернувся до голови Требухівської сільської ради Васильєва Володимира Анатолійовича з питанням - надати для ознайомлення рішення сесій та протоколи відповідних засідань . 
Васильєв В.А. відмовив!!!

 

    До слова сказати. Раніше я надіслав письмові запити до сільської ради, які стосувались надання копій рішень сесій,  з виділення земельних ділянок бувшому секретареві земельної комісії - Мельниченко Олені Василівні, яку звинуватили у тому, що вона "займається підробленням документів щодо виділення та надання земельних ділянок", лише за період 2011-2012р.р. отримала у свою власність та у власність своєї сім'ї більше гектара землі .  
  ЇЇ діяльність створює перешкоди в роботі органу місцевого самоврядування, а питання виділення їй земельних ділянок взагалі не розглядалось на сесіях сільської ради .  



   Власне кажучи, про ці запити вже йшла мова в попередній статті АХТУНГ! СОБАКИРЕН ЗА ЯЙЦЕН КЛАЦ-КЛАЦ! ЗУБЕН ЗИ ДОЙЧ! , в якій розписано, про те, як за шість робочих днів, в Требухівській сільській раді. не можуть надрукувати відповідь на запит.
    В той же день 02.04.2014р., мною, була написана заява голові сільської ради, в якій повідомлялось про ненадання відповіді в необхідний строк та проханням провести службову перевірку
 



   
Замість проведення службової перевірки, Васильєв доручає юристу Чеченєвій Н.М. підготувати відповідь, у якій  юристка, взагалі дорахувались до 4-х днів!!!  



   Впевнений, що курси підвищення кваліфікації з АРИФМЕТИКИ   , ми всі разом із Чеченєвою та Васильєвим будемо проходити у одного із суддів Броварського міськрайонного суду. 



    Таким чином, відповідь я отримав аж через вісім днів. 

    Такі дії сільської ради -  є порушенням вимог ст.20 ЗУ "Про доступ до публічної інформації" :



    Це неподобство підтверджується відбитком штампу поштового відділення на конверті. Штамп не чіткий, але позначеня дня - "04" розібрати можна. Якщо кому потрібно - експертиза  може встановити точно.



    Зрештою відповідь я таки отримав...

 
  Але, тут знову - працівники сільської ради вирішили, мабуть, посміятися (бачиш смішно їм   ) і зменшили рівень надання фарби у ксероксі на мінімум. 
 В результаті - розібрати щось на тих ксерокопіях  нереально. Мовчу вже про подальше перекопіювання.


    Звісно, що посміялись вони тільки із себе, бо додали собі ще роботи і клопоту.
 Прийти до сільської ради в прийомний день  і попросити оригінали цих документів не видається великою складністю.
  Проте, прийшовши до сільської ради з проханням надати оригінали документів? - впевнився в одному - доступ до публічної інформації блокується Васильєвим В.А. навмисно!!!
 
    Васильєв В.А., в порушення вимог п.4 ч.1 ст. 14  Закону України "Про доступ до публічної інформації" відмовив в наданні, для ознайомлення, цих документів.



Як бачимо, порушення закону беззаперечне. 


   Чому я, власне, пішов до голови? Йти до нього не було ніякого бажання - "будівєльнік дальокий від усього".
  Спочатку я звернувся до секретаря сільської ради Куць Надії Костянтинівни - вона ж відповідальна за доступ до публічної інформації.
  Не зважаючи на те, що був прийомний день - п'ятниця, в 11:00 її на місці не було. Чому - знати не можу, але факт. 
  Нічого...  ... зачекав. З'явилась Куць Н.К. і повідомила, щоб я іще зачекав.   "Заняти ми..."   
   Що ж чекав - близько двох годин. Результат нульовий. 
   Прийшлось знову звернутись до Куць Н.К. З'ясувалось  -  маю зайти до голови !!! От тільки навіщо? Виявляється я зобов'язаний спитати у нього !, щоб він дав добро Куць Н.К. Так прямо і сказала : "Він скаже - я дам!!!" 
   Звісно я заперечив - що не зобов'язаний ходити по всім працівникам сільської ради і просити дозволу на ознайомлення із документами - кожен, зобов'язаний виконувати свої функціональні обов'язки. 
Запропонував Куць Н.К. самій сходити до Васильєва В.А. 

 


Васильєв, в свою чергу, в цей час теж кудись зник - був відсутній із півгодини. Хоча його автомобіль (вірніше автомобіль сільської ради, на якому їздить тільки він) перебував на вулиці. Чи-то ховався, чи-то боявся, чи-то думав, що я просто так піду... хоча, можливо, й були якісь невідкладні справи  - в комунальному підприємстві. Не знаю.
   Зрештою голова Требухівської сільської ради на хвилинку (дуже кудись поспішаючи у прийомний день), заскочив до себе в кабінет, і повідомив мене, щоб я писав якийсь письмовий запит, а він потім дасть якусь відповідь !!! 
   Як і які він дає відповіді всі добре знають... Тому я заперечив - сьогодні прийомний день, я маю право ознайомитись із запитуваними документами і ніякого письмового запиту взагалі не потрібно. В Законі України "Про доступ до публічної інформації" чітко зазначено - запит може бути і усний і, навіть, по телефону. Вочевидь Ваильєв В.А. цього не знав. Чи може прикидався? Все ж, думаю, він його в очі не бачив    :



   Відповідь була однозначна - НІ !!!    

   Зрозуміти Васильєва можна  - питання стосується фальсифікацій (читай підробки документів!!!) - рішень сесій, за які депутати не голосували, але на бумазі вони є!!!

Тут тільки - НІ !!!  

Але, вода ж камінь точить. Слово "камінь" , в даному випадку недоречне, зважаючи на постійну гру у хованки нашого голови. Нічого прийде час ... ніхто нікуди не поспішає... знайдемо всіх... 
 

Як саме, Васильєв В.А. відмовляє в доступі до інформації - у відео ... 






   Як бачимо - поводиться голова нахабно, вимагає негайно покинути його кабінет тощо . 
   Бо не боїться - знову хтось його "кришує". За весь час таких відмов і ненаданні відповіді по суті запиту, його іще ЖОДНОГО!!! разу не притягнули до відповідальності. 
   Хоча така відповідальність передбачена. І передбачена вона статтею 212-3 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення" :



   В цій статті не буду вдаватись у свої розмірковування хто саме кришує     і за які "заслуги" перед громадою... 

   Але - це тільки питання часу... і, звісно, ж продовженя чи не продовження "кришування". 
 

   Кожен має право на помилку. Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. 

   Але всьому є межа...               

Тертишник Олег
Переглядів: 5008 | Додав: Тертишник_Олег | Теги: публічна інформація
Всього коментарів: 0
avatar
Требухівська організація активістів © 2024

Вітаємо Вас.
Будь ласка, зареєструйтеся на нашому сайті, або увійдіть під своїм логіном. Можливо реклами буде менше :) .
Закрыть